2009-08-05 14:59:06• hírek • Szatmar.ro

Egyedüli külföldiként a Kenumaratonon

A szatmári négyes dobogós helyen végzett a tradicionális versenyen.

Augusztus elején immár 12. alkalommal rendezték meg a magyarországi Szarvason a Kenumaratont, melyen ezúttal 58 csapat vett részt, köztük egy szatmári négyes. A Molnár Rajmund, Nagy Endre, Bikács István és Darida Mircea alkotta csapat nem is szerepelt rosszul, hisz az amatőrök között a harmadik legjobb időt evezve a dobogó legalsó fokára is felállhattak.

Mivel az erdélyiek voltak az egyedüli, határon túlról érkezett egység, így megkapták a legtávolabbról érkezőknek járó különdíjat is. Na meg a legjobb külföldiek titulust. A szatmári csapat, nem mellékesen, meghívást kapott a következő kenumaratonra is.

Darida Mircea a Szatmár.ro-nak elmondta, szívfájdalma, hogy Romániában és ezen belül Szatmárnémetiben kevesen foglalkoznak a vizes sportokkal. „Míg Magyarországon nemzeti sportként kezelik a kajak-kenut, addig hazánkban és ezen belül Szatmáron csak elvétve lehet a partról szemlélni kajakosokat vagy kenusokat. A nyár folyamán reméljük a Szamos vendégül lát majd minél több sportolót és néhány éven belül talán nálunk is rendeznek majd hasonló versenyeket", nyilatkozta Darida.



Népes mezőny vett rész a versenyen



A lelkes szatmári egység



A dobogó a szatmáriakkal


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: